Udviklingen i bankerne lige nu

Konsortium bestående af ATP, PFA, Folksam og CPDyvig køber 99,89% af aktierne i FIH Erhvervsbank A/S.

Et konsortium bestående af ATP, PFA, Folksam og CPDyvig (”Konsortiet”) har ind-gået aftale om køb af alle Kaupthing Bank hf.’s aktier (99,89 % af samtlige aktier) i FIH Erhvervsbank A/S (”FIH”). De resterende 0,11 % af aktierne i FIH ejes af FIH og FIHs medarbejdere.

Konsortiet er struktureret med
ATP, som erhverver 49,95 %
PFA 19,98 %
Folksam 19,98 % (svensk)
CPDyvig 9,99 %
som erhverver deres aktier i FIH gennem et joint venture.

”Det er Konsortiets hensigt at bidrage til at udvikle FIH som den bedste corporate og investment bank i Danmark. Vi har stærk tiltro til FIH’s unikke placering og ekspertise og til efterspørgslen på de finansielle services, banken tilbyder markedet. FIH er i en stærk position til at drage fordel af dette, og vi forventer et attraktivt afkast på investeringen,” siger fondsdirektør Bjarne Graven Larsen, ATP.

FIH er moderselskab i FIH-koncernen bestående af FIH og de 100 % ejede datter-selskaber:

FIH Kapital Bank A/S
FIH PARTNERS A/S
FIH Realkredit A/S
FIH Finance A/S
FIH Leasing og Finans A/S
FIH Aztec Holding ApS

SE OGSÅ Over 2 millioner arbejder ikke

I forbindelse med handlen er FIH-koncernen af ATP blevet tilbudt en committed lånefacilitet på 10 mia. kroner.

Handlens gennemførelse er betinget af de relevante myndigheders godkendelse.

Beskeden kom fra København, søndag den 19. september 2010 kl. 20.00.

FIH Erhvervsbank blev i 2004 solgt til den islandske bank, Kaupthing for 7,3 mia. kr. Da den islandske økonomi brød sammen, blev FIH overtaget af afviklingsselskabet efter Kaupthing Bank. Købssummen er 5 mia. kr., hvoraf 1,9 mia. kr. afregnes kontant, mens 3,1 mia. kr. afregnes senere og gøres betinget af størrelsen af fremtidige tab i FIH frem til 31. december 2014 sant FIH’s eventuelle gevinst fra ejerandel i Axcell III-fonden. Den endelige pris afhænger derudover af køber-konsortiets afkast på investeringen i FIH frem til 31. december 2015.

SE OGSÅ Den sikre vej til at vinde penge i Lotto

Den tidligere usikkerhed om FIH’s fremtid har medført, at bankens indlån det seneste år er faldet fra 42 mia. kr. til 9 mia. kr. Pengeflugten har efterladt FIH med et indlånsunderskud på 52 mia. kr. og en fuldstændig afhængighed af de nuværende statsgarantier, der falder bort i 2012 – 2013.

Der var et andet bud på banken fra et konsortium bestående af den engelske kapitalfond Triton samt Industriens Pension, Sampension, PensionDanmark, PKA og AP Pension.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *