Sådan spotter du let pyramidespil og undgår dem

Forbrugerrådet advarer i dag mod pyramidespil vil bruge finanskrisen til at sikre sig andres penge. Både Wellstar og Liberty Group er under overvejelse om at blive politianmeldt af Forbrugerrådet.

Det har været forbudt at drive pyramidespil i Danmark siden 2000; men ofte kalder de sig for MLM (Multi Level Marketing – pyramide) og sælger værdiløse eller overprisede produkter for at undgå lukning, men hvis der skal tjenes penge, så kommer det fra at hværge nye medlemmer frem for salg af produkterne.De seneste eksempler på denne fremgangsmåde er Liberty Group og Wellstar.

”For eksempel skriver Liberty Group i den mail, de bruger til at kontakte potentielle medlemmer, at man kan tjene 80.000 til 100.000 kr. og opefter om måneden. Men det er svært at se, hvad virksomheden egentlig sælger”, siger Tina Dhanda, jurist i Forbrugerrådet.

”Der er rigtig meget, der tyder på, at WellStar er ulovligt pyramidespil. For den primære indtægt, man får ved at deltage, kommer fra, at man hverver nye medlemmer. Ikke fra at man sælger produkter, som har en reel værdi. Men det største problem er, at så snart du begynder at hverve medlemmer, overtræder du loven. Du risikerer at blive straffet med en bøde eller fængsel i optil 4 måneder og i særlige tilfælde i optil 2 år. Det er altså ikke kun folkene bag konceptet, der gør noget ulovligt, men også de enkelte deltagere”, advarer Tina Dhanda.

Tænk dig om inden du opsøger folk der lover meget store økonomiske gevinster for meget lille arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *