Her er 10 gode råd om handel online

Når man handler på sider som f.eks Ebay og Aliexpress, er der mange ting man skal være obs. på, især hvis det er første gang man handler.

1) Er Ebay & Aliexpress, en stor sælger?

Ebay og Aliexpress er en side der minder lidt om dba.dk bare også med nye varer. Der er flere 100.000 sælgere. Så der er massere der sælger samme produkter, så ofte kan man finde samme produkt med forskellige priser.

2) Jeg har hørt noget om told og moms, hvordan foregår det?

Når du handler på Ebay og Ali er det vigtigt at varens pris ikke overskrider 80kr, altså må din vare koste 80kr, dog kan din fragtpris være alt fra 0-1000kr uden at dette bliver taget i tolden

3) Hvis min vare er blevet taget i tolden?

Hvis du køber en vare til et højere beløb end f.eks 100 kr, kan dette blive taget i tolden, jeg har aldrig prøvet at mine dyre varer er blevet taget i tolden, men der er desværre en risiko for at dette kan ske. I kan læse mere om toldregler på toldpriser.dk Hvis du er så uheldig at dine ting er blevet taget i tolden, skal du betale yderligere for at modtage din vare.

4) Er der andre regler hvis man handler i et europæisk land?

Hvis du køber en vare fra et europæisk land, kan du købe for alle de penge du vil uden der kommer told oveni. Mange køber f.eks ting fra England og Tyskland og kan på den måde købe meget mere hjem af gangen, da man ikke skal holde sig til en bestemt pris.

SE OGSÅ Sådan finder du finansiering af din hest – Find lån til hest her

5) Kan jeg bestille flere ting hjem på engang, uden de bliver taget i tolden?

Hvis du bestiller en masse ting hjem fra den samme sælger og værdien af pakken overstiger 80 kr, kan den blive taget i tolden. Hvis der er flere ting fra samme sælger som du gerne vil have, kan du bestille et par ting først og vente på du for besked om at pakken er sendt, derefter kan du bestille resten af tingene, som vil blive sendt i en anden pakke nogle dage senere.

Hvis du har mange ting der ikke er fra samme sælger, kan du bare bestille dem alle, da pakkerne bliver sendt seperat fra hver sælger, altså sælger sælgerne uafhængigt af hinanden.

6) Hvor lang tid er min pakke om at komme frem? 

Dette er utroligt svært at sige, der kan gå alt fra 3 dage til 2 måneder, oftest skriver sælgeren i sin annonce hvor lang tid, process tiden (altså indpakning af pakke, tur til posthuset osv.) er. Derefter er der delivery time (dette er tiden som pakken tager fra posthus i f.eks Kina, til din postkasse i Danmark.

7) Hvordan er kvaliteten og kan jeg stole på de billeder som sælger har liggende på produktet? 

Kvaliteten kan være meget svingende, jeg er ofte blevet positivt overrasket over hvor fine mine ting var når de kom hjem, og andre gange har jeg været lidt mere uheldig. Det er svært at bedømme om billedet stemmer overens med det faktiske produkt der lander i din postkasse. Men er man meget i tvivl kunne man spørge sælger om man ikke kunne modtage et billede af den faktiske vare.

Men husk nu også at Ebay og Ali er sider hvor du får rigtig billige produkter og selvfølgelig stemmer pris og kvalitet ofte sammen.

8) Min pakke er ikke kommet hjem til mig? 

Det kan tage lidt længere tid for nogle pakker at nå frem, og desværre dukker nogle aldrig op. Hvis jeg ikke har modtaget min pakke inden 3 uger efter delivery time, skriver jeg til sælgeren, de er ofte rigtig gode til at sende en ny pakke eller give dig dine penge retur. Hvis sælgeren ikke reagere kan man åbne det der hedder en case. Men spørgsmålet er også om det altid kan betale sig at brokke sig, jeg havde købt et ur til mig selv til 14 kr, det kom aldrig hjem, men jeg synes ikke det var det værd at oprette en case over. Men dette er et valg man må tage med sig selv.

9) Hvordan med størrelser?

Primært er størrelserne ret små. jeg er normalt en medium, og skal tit op i en xl eller xxl i tøjet. i sko bruger jeg en størrelse større end herhjemme. Under item discribtion, ligger der en størrelses guide til produktet.

10) Hvor finder du inspiration til køb?

Jeg kigger oftes på folks collections, disse kan dog ikke findes på mobilen (i hvertfald ikke på min iphone) men man skal bruge computer til det, du kan også lave den egen collection.

 

Hvis i har yderligere spørgsmål omkring handel på Ebay og Ali, så skriv endelig i kommentaren, måse kan jeg hjælpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *