Bør du købe eller lease din næste bil?

Der er flere forskellige elementer, der spiller ind, når du skal afgøre, om du vil købe eller lease din næste bil. Det kommer for eksempel an på, hvordan din økonomi og hverdag ser ud, og hvor meget du kører.

Det er ikke altid lige til at gennemskue, om det bedst kan betale sig at købe eller lease sin næste bil. Vi vil her kort gennemgå, hvad der er af fordele og ulemper ved de to ting. Hvis du har brug for at låne til at kunne få en bil, så kan du besøge Santander Consumer Bank, der hver måned hjælper mange danskere med at få råd til de vigtige ting i livet.

Fordele ved leasing

Laver du en officiel leasingkontrakt, er det leasingselskabet, der betaler for service på bilen. Samtidig er det som regel nemt at overskue, hvad dine udgifter i leasingperioden vil være. Du vil som udgangspunkt også skulle betale mindre i udbetaling ved at lease end ved at købe.

Ulemper ved leasing

På forhånd skal du angive det forventede antal kørte kilometer på et år. Såfremt du kører længere, end du har angivet, bliver du formentlig bedt om at betale en overpris, og du bliver formodentlig ikke kompenseret på samme måde, hvis du kører færre kilometer, end du har angivet.

Samtidig er du heller ikke dækket ind under den samme forbrugerbeskyttelse, som hvis du køber en bil – medmindre du sørger for at lave en god leasingkontrakt.

Fordele ved køb

Hvis du er en god forhandler, kan du formentlig få en mærkbar rabat på den bil, du køber. Samtidig er der to års ret til reklamation og nyvognsgaranti, hvis du køber bilen helt ny.

Ulemper ved køb

Du står selv for at betale for al service på bilen. Samtidig er det usikkert, hvilken pris du kan få for den, når du skal sælge den igen.

Om du skal lease eller købe en bil afhænger også af, hvor ofte du ønsker at skifte bil. Vil du skifte bil minimum hvert tredje år, kan leasing formentlig være noget for dig. Holder du tværtimod på din bil i mere end tre år, vil det formentlig være smartest for dig at købe bilen.

Samtidig bør du kigge på, hvordan din fremtid ser ud. Er den præget af stabilitet uden udsigt til forandring de næste par år, vil leasing formentlig være bedst.

Er den tværtimod præget af usikkerhed omkring job, bopæl, familie osv., kan det være klogest at købe en bil.

Her kan man også overveje at købe en brugt bil, hvor man kan være heldig at finde gode biler relativt billigt.

På den måde er der mange forhold, du skal tage stilling til, når du skal vælge mellem at lease og købe en bil.

Se mere om bilfinansiering hos Santander her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *